В разгара на битката за титлата във Формула 1, една друга тема не слиза от заглавията около най-скъпото автомобилно състезание. Мик Шумахер, син на легендарния Михаел и лидер в шампионата на Формула 3, е спряган за поява в болид на най-високо ниво съвсем скоро.

Рос Браун, директор на Формула 1, взе отношение по темата в интервю за руската агенция TASS по време на уикенда около Гран при в страната.

"Мик е много зрял млад човек, познавам го добре - каза Браун, който работи с Шуми-старши в Бенетон и Ферари цели 15 години и е близък семеен приятел. - Той има още няколко стъпки да измине до Формула 1. Той го знае, не бива да се прибързва и да влезе в състезанието неподготвен. Също така Мик е наясно, че фамилията Шумахер носи със себе си огромна история и тежест.

Следващата логична крачка за него е Формула 2. Мик е на 19 години, времето е пред него. Ако скоро се появи в това състезание, ще научи много за пистите, и то бързо. Сътрудничеството между Формула 1 и Формула 2 в наши дни е отлично, много близко. Това би била чудесна опознавателна крачка за Мик, преди да влезе в болид от Ф1.

Радвам се за него, гледам и състезанията му, когато мога. Това ме връща към страхотни спомени от едни други години...".

Михаел Шумахер спечели и седемте си титли във Формула 1 в сътрудничество именно с Браун (1991-96 г. в Бенетон и 1997-2006 г. във Ферари).