Руският пилот от Формула 1 Никита Мазепин ще подкрепя националния отбор на Украйна в съботния четвъртфинал от Европейското първенство по футбол срещу Англия, дори и неговите съотборници в британския отбор Хаас да правят обратното.

Дипломатическите отношения между Москва и Киев се сгромолясаха след анексирането на Крим през 2014, а дизайнът на фланелките на украинците за Евро 2020 разпали отново огъня.

Мазепин, син на роден в Беларус милиардер, обясни: "99 процента от хората около мен казват, че купата се прибирала у дома (б.пр. - от популярен английски футболен рефрен). Аз стискам палци това да не се случва. Надявам се Украйна да спечели, въпреки че в момента народите на Украйна и Русия имат много различия. Аз обаче бях роден във времена, в които бяхме братя".

Английският пилот Ландо Норис пък обясни, че неговият германски шеф в Макларън - Андреас Зайдел, е приел учудващо добре поражението с 0:2 на осминафиналите.

"Не знам обаче колко го боли вътрешно", каза още Норис и продължи в шеговит тон. "Ще бъда на негово разположение през целия уикенд и ще му помагам с каквото мога. Ако трябва, ще държа ръката му и ще плача с него, няма проблем. За момента обаче той изглежда добре".