Мака все още да не е официално, по всичко личи, че сагата около Люис Хамилтън и участието му в новия сезон на Формула 1 е към своя край.

А развръзката ще е благоприятна за всички фенове, защото седемкратният шампион изглежда ще изпълни договора си и ще се бори за рекордна осма титла през 2022-а.

Още преди дни британецът наруши двумесечното си мълчание с пост в социалните мрежи, който гласеше "Завърнах се".

Сега официалният профил в социалните мрежи на "Мерцедес" му отговори, като бе публикувана снимка на Хамилтън в състезателна екипировка и с текста: "Добре дошъл отново, Люис Хамилтън".

Естествено, че това послание няма как да бъде разчетено по друг начин, освен като крайно решение на битанския пилот, който след седмици колебание все пак е решил да продължи кариерата си.

Драмата около него настъпи с инфрактния край на сезона, в който той загуби шампионската титла в последната обиколка, при доста спорни обстоятелства и решения на ФИА.

Дори шефът на "Мерцедес" - Тото Волф, не бе сигурен дали Хамилтън ще се състезава като сподели, че самият пилот е разочарован от ФИА и спорта като цяло.

Хамилтън обаче ще е на линия за новия сезон. Припомняме, че подобна сага имаше около него и преди година. Тогава той не бе обиден на никого, просто отказваше да поднови договора си с "Мерцедес", искайки нова огромна заплата. До последно не се знаеше дали той ще подпише, но в крайна сметка го стори.