Новият пилот на "Мерцедес" Джордж Ръсел сподели мнение, че пет отбора през предстоящия сезон ще се борят за световната титла вместо досегашните само два.

Според него новите технически правила в надпреварата ще я направят много интересна и дават възможност на отбори като "Макларън" и "Ферари" да се включат в битката.

"Наистина вярвам, че пет отбора ще са способни на нещо специално през новия сезон. Екип като Ферари, който имаше труден период през последните два сезона, ще е много гладен. Същото ще е и с Макларън. Тези отбори имат страхотна инфраструктура, имат талантливи инженери и най-важното, добри пилоти

Според мен развитието ще е ключове през годината. Няма да е важно кой ще има най-бързата кола още от тестовете. Важно ще е кой колко бързо ще разбере колата си и ще започне да надгражда над основата. Мисля, че всички отбори ще направят огромен прогрес от първото до последното състезание", смята британецът.

Той е новият съоборник на Валтери Ботас и се очаква да даде много повече отпор на бившия световен шампион Хамилтън, като дори и да е конкурент за първото място.