Съпругата на Михаел Шумахер изненадващо е посетила сбирка на един от най-големите негови фенклубове в Германия.

Тя не е дала публичност на тази си изява, случила се в дните преди Коледа.

Корина Шумахер е говорила с феновете от родния град на Михаел - Керпен. И е казала, според техния разказ в социалните мрежи:

"Големите неща започват с малки стъпки". Съпругата на Шуми не е уточнила нищо около състоянието му, но е призовала хората да вярват и да продължават да дават своята позитивна енергия на Михаел и семейството му.

На 30 декември ще се извъртят 6 години от инцидента на ски в Алпите, при който седемкратният шампион във Формула 1 пострада тежко.

Падане върху камък предизвика травми на мозъка, които едва не доведоха до смъртта на легендарния пилот. Той се възстановява в дома на фамилията в Швейцария, като около състоянието му няма почти никаква яснота.

"Заедно сте по-силни - е казала Корина на феновете. - Окуружавате и други хора по света да се борят с техните проблеми. Освен това давате сили на мен и Михаел."

Председателят на фенклуба в Керпен - Райнер Ферлинг, призна след срещата:

"Не спираме да се надяваме отново да видим Михаел един ден сред нас. Наближава шестата годишнина от случилото се и за нас тези дни са особено тъжни. Но те са и пълни с надежд, че отново ще го посрещнем с аплодисменти на някое наше събитие. Той има невероятен късмет да е заобиколен с толкова силни хора като Корина и останалите от семейството му."