Корина Шумахер, съпругата на легендарния пилот Михаел, се появи в публичното пространство за първи път от пет години.

Тя, очаквано, не разкри подробности за състоянието на Шуми, който от декември 2013-а се възстановява след тежка мозъчна травма, получена при инцидент на ски.

"Можете да бъдете сигурни, че той е в най-добрите възможни ръце - каза фрау Шумахер. - Прави се всичко възможно да му помогнем да е добре. Моля, разберете, че ние просто следваме желанията и принципите на Михаел, който винаги е искал лични неща като здравето да бъдат пазени от обществените очи."

Корина си спомни случки от миналото, като с особени емоции разказа за състезателен кон, който двамата купили от Дубай. Нейната страст, която бе превърнала и в спортна активна дейност, е наследена от дъщеря им Джина.

"Михаел прави всичко за мен в живота ми и аз никога не забравям това - каза тя. - Той е моят съпруг и човекът, с когото избрах да изживея живота си. Горда съм с Джина, която днес е състезател по конен спорт, и с Мик, който - убедена съм, ще стигне до Формула 1. Радвам се, че децата ми са щастливи. Преди години Михаел ми каза, че Джина ще ме надмине в конния спорт, а аз му се разсърдих. Оказа се прав... "

Същевременно бившият мениджър на Шуми Вили Вебер говори с тъга за приятеля си, като обяви:

"Не мисля, че това е краят. Убеден съм, че дори да има и най-малък шанс, Михаел ще се пребори. Той просто е такъв, непримирим."

77-годишният Вебер поясни, че дори той не е допускан в дома на пилота, където се провежда и неговото лечение. И обясни, че не се сърди за това, уважавайки решението на семейството да запази напълно скрито всичко около здравето на Шуми.