Семейство Шумахер ще съди вестник "Die Aktuelle" след появилото се скандално интервю със седемкратния шампион от Формула 1 - Михаел Шумахер.

Припомняме, че изданието предизвика огромен скандал с публикуването на интервюто, което в действителност не е направено със самия Шумахер, а чрез изкуствен интелект, който на база огромното количество информация в интернет пространството, е симулирал отговори на пилота.

Почти десет години след инцидента с Шумахер и тежката мозъчна травма, за състоянието му се знае изключитлено малко заради старанието на семейството да ограничи до минимум публичната информация около него.

Пред агенция "Ройтерс" от семейството са потвърдили, че след появилото се скандално интервю на изкуствения интелект, изданието ще бъде съдено.

Иначе последната информация, която някой от семейство Шумахер е издавал за Михаел бе от съпругата Корина, която в документалния филм на "Netflix" от 2021-а казва:

"Живемм заедно вкъщи. Правим терапия и всичко по силите си, за да се подобрява състоянието на Михаел и той да се чувства част от семейството си.

Опитваме се да продължим живота си като семейство, както Михаел би желал.

Личният живот си е личен, както той винаги е казвал. За нас е много важно той да продължи да се радва на уединение и животът ни да бъде все по-малко достояние на обществото.

Михаел винаги ни е защитавал, а сега е време ние да защитим него".

Снимка: Getty Images