Семейството на Михаел Шумахер разпространи първото си официално съобщение от месеци, часове преди 50-ия рожден ден на легендата.

На 3 януари Шуми ще отбележи юбилея далеч от очите на медии и фенове, възстановявайки се от тежките травми, получени при падане на ски преди 5 години.

Ето го изявлението на фамилия Шумахер, публикувано във Фейсбук страницата на пилота и подето от медиите.

"Щастливи сме да отпразнуваме 50-ия рожден ден на Михаел утре с всички вас и ви благодарим от сърце за това, че можем да го направим заедно.

Като подарък за вас, фондацията Keep Fighting създаде виртуален музей. Апликацията за мобилни устройства Official Michael Schumacher ще бъде активна от утре, а в нея ще видите отново ретроспекция на неговите успехи. Това е поредният ни опит да отдадем дължимото на Михаел и на вас, неговите милиони фенове.

Той със сигурност е много горд от всичко, което е постигнал. Ние също.

Затова и ще го отпразнуваме с Изложението на лични вещи на Михаел Шумахер в Кьолн, и с публикуване в социалните медии на вещи и спомени от неговата кариера. Искаме на този ден да припомним победите му, рекордите му и да ги отбележим заедно.

Можете да бъдете сигурни, че той е в най-добри ръце и правим всичко възможно да му помогнем. Молим ви за разбиране, че ние следваме желанието на Михаел и пазим такава деликатна тема - като здравето му, далеч от публичното пространство.

Благодарим ви за приятелството, за подкрепата.

Желаем ви здрава и щастлива 2019 година!".