Напрежението във Формула 1 започна да расте още преди старта на новия сезон. “Мерцедес” се оказа в центъра на пореден скандал, който е свързан с това дали новите болиди на “сребърните стрели” са направени според правилата, след като по време на вторите тестове, провеждащи се в Бахрейн, от отбора на Тото Волф показаха доста интересен нов дизайн. 

Става дума за страничен аеродинамичен елемент на колите на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, който според управляващия директор на Формула 1 Рос Браун е “доста крайно интерпретиране на правилата”.

Шефът на “Ред Бул” Кристиан Хорнер сякаш чакаше нещо подобно да се случи и отсече пред Auto Motor Und Sport, че конкурентите му са отишли на стъпка отвъд допустимото. 

“Определено става дума за различна концепция, но мога да кажа повече, когато говоря с екипа ни по аеродинамика, както и с дизайнерите”, добави още Хорнер. Той не бе единственият ръководител, който обърна внимание на това, като в коментарите се включи и Матиа Биното от “Ферари”. 

Според него промяната е “интересна”, като италианецът добави, че той и колегите му категорично не са очаквали да видят нещо подобно. 

Тото Волф пък заяви, че няма никакви притеснения, свързани с правилатa и подчерта, че от ФИА са били наясно с това как ще изглежда новата кола на “Мерцедес”.