Световният шампион от Формула 1 през сезон 2016 - Нико Розберг, разкри любопитна подробност за предложение, което е получил да се завърне на пистата.

Немският пилот е получил предложение от 100 милиона долара, но и то не е било достатъчно, за да промени решението си.

Той се отказа от спорта след драматичната си титла през 2016-а, като мотивът му бе, че е искал коренно различен живот от този на професионален пилот.

Очевидно той е бил твърдо решен да остане далеч от Формула 1, щом и предложените 100 милиона не са го накарали да размисли.

"Исках да избегна да се превърна в човек, който никой не иска да види в отбора. Отказах се от 100 милиона долара, които, може да се каже, лежаха пред мен на масата.

Копнеех за друг живот. Когато се състезавате, нямате гъвкавост да планирате нещата. Да откажа беше най-доброто решение за семейството ми, не мислех за пари нито за секунда", разказа Розберг.

Той бе част от един от най-вълнуващите сезони на Формула 1 в последните години, когато водеше жестока битка със съотборника си Люис Хамилтън. След много драма и скандали помежду им, в крайна сметка Розберг завърши с пет точки повече от британеца.