Шампионът на Формула 1 Макс Верстапен подписа нов договор с отбора си "Ред Бул", чийто цветове ще защитава още поне четири години.

Нидерландецът ще печели внушителна заплата от над 40 милиона долара, като досегашният му контракт беше за 25 милиона годишно.

Медии в Англия съобщават, че Верстапен е посетил фабриката на "Ред Бул" в Милтън Кийнс, за да сложи подпис под новия договор. Той вече ще е втория най-скъпо платен пилот след Люис Хамилтън, който печели по 54 милиона долара годишно.

Договорът му обаче е много впечатляващ, тъй като е дългосрочен - нещо, което рядко се прави в света на Формула 1 и обикновено пилотите подписват за една или две години.

От "Ред Бул" все още отказват да потвърдят новината, но и не я отричат. Очаква се в близките часове тя да бъде обявена официално. Източници, близки до отбора, съобщават, че заплатата на Верстапен се удвоява.

Нидерландецът го заслужи със спечелването на шампионската титла през миналата година и сега ще се опита да защити реномето си, като се очаква битката отново да е с Хамилтън.

Сезон 2022 във Формула 1 започва официално на 20 март, когато е Гран при на Бахрейн. Вече се проведоха тестовете в Барселона, а между 10 и 12 март са тестовете в Бахрейн.