"Мерцедес" не се представи спрямо очакванията в предсезонните тестове на пистата "Сакхир" в Бахрейн. В навечерието на старта на новия сезон във Формула 1, който отново ще бъде на същото трасе, шампионите изглежда ще извадят коз от ръкава си, за да подобрят представянето си и да заличат изоставането си от "Ред Бул", което бе видно в изпитанията. 

Шефът на отбора Тото Волф загатна за мистериозна иновация, която може да дебютира в болидите на отбора още този уикенд, когато Люис Хамилтън ще започнe защитата на титлата си и борбата за рекордна осма такава, а заедно с Валтери Ботас ще опитат да донесат нов триумф на тима при конструкторите. 

Хамилтън заяви след тестовете, че въобще не е доволен от това как се държи колата на пистата, а Ботас също изрази съмнения относно това колко всъщност е подобрен болидът спрямо миналия сезон.

“Все още не сте видели какво ще сложим в колата. Има място за иновации и това само може да ме радва, опитваме се да добавяме нещо интересно всяка година. Не знам колко точно ще подобри представянето, но ако проработи, ще бъде наистина чудесно”, бе коментарът на Волф относно въпросното нововъведение.

Сезонът започва в неделя вечер в Бахрейн.