Само няколко месеца след епичния си триумф с титлата във Формула 1, шампионът Макс Верстапен е на другия полюс на емоциите.

Новият сезон изобщо не започна по план за него, като болидът му го предаде в две от трите състезания до този момент.

Повреда го извади от състезанията в Бахрейн и Австралия, където Макс спокойно щеше да завърши на второто място. В Саудиткса Арабия той успя да стигне до победата.

Но тези отпадания направиха така, че нидерландецът вече изостава със сериозните 46 точки от лидера Шарл Леклер, а ако болидът на "Ферари" продължава в съшия дух, е трудно да повярваме, че Макс ще успее да се намеси в битката за титлата.

Това сподели и самият той след поредното разочарование в Австралия.

"Каква титла, изобщо не мисля за такива неща в момента. Ние сме много назад спрямо конкуренцията, в момента за нас е важно просто да завършваме състезанията.

Нямах скоростта и знаех, че няма да мога да се преборя с Шарл. Но пазех гумите си и всичко отиваше към едно добро второ място.

Но ние просто не можем да завършим състезанията. Това разочароващо и напълно неприемливо.

Ако искаш да се бориш за титлата, подобни неща не може да се случват", сподели той.

Неговият шеф Кристиан Хорнер разкри, че проблемът е свързан с горивната система на колата, заради което тя се запали секунди след спирането на Верстапен край пистата.

Той също така сподели, че напълно разбира разочарованието на Макс и поне на този етап отборът му е длъжник, като целта е колата да бъде перфектна след две седмииц, когато Формула 1 пристига на "Имола" в Италия.

Към момента убедителен лидер в класирането е Шарл Леклер от "Ферари", който има 71 точки след две победи, едно второ място и три най-бързи обиколки.

Далеч назад след него са Джордж Ръсел от "Мерцедес" с 37 точки, Карлос Сайнц от "Ферари" с 33 и Серхио Перес от "Ред Бул" с 30. Люис Хамилтън и Макс Верстапен, които през миналта година се бореха за титлата, сега са пети и шести.

Снимка: Getty images