Отборът на Мерцедес, който грабна титлите при пилотите и конструкторите в последните 6 години, показа новия облик на болида си за сезон 2020.

Днешната скромна церемония обаче бе за показване само и едиснтвено на външния вид на болида.

Официално обявеното му представяне е насрочено за 14 февруари, когато феновете ще се запознаят с неговите характеристики и ще могат да го видят на пистата в Барселона.

Немският тим обяви партньорство със спонсора INEOS, заради което двата края на предното крило на новия болид ще бъдат оцветени в червено.

Логото на компанията също така оцветява в червено и тръбата за въздух на двигателя, която се намира над главата на пилота.

Договорът с компанията, която е собственост на най-богатия британец Даниел Радклиф е са 5 години. Това слага край на съмненията, че Мерцедес може да напусне спорта след този сезон.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Едма от новостите в дизайна са многото лога на мерцедес върху задната половина на болида. Популярните сребърни стрели красят машината, а една от тях е в червено, в чест на починалия легендарен шампион Ники Лауда. Седмици преди да почине, австриецът продължаваше да е част от щаба на тима като съветник.

Иначе от дългоочакваните представяния на новите болиди първо ще бъде това на Ферари, което е планирано за утре.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos