Директорът на "Ферари" Фредерик Васьор говори за предстоящия сезон във Формула 1 и промените, които италианците готвят за болида си. Тимът от Маранело завърши на трето място в генералното класиране при конструкторите, отстъпвайки втората позиция на "Мерцедес", а шампион очаквано бе "Ред Бул".

Карлос Сайнц и Шарл Леклер имаха проблеми с болида SF-23 през доста голяма част от сезона, но все пак успяха да завършат кампанията с четири подиума в последните пет състезания.

Васьор вдигна завесата относно предстоящия сезон, като заяви, че колата, която Скудерията подготвя, може да бъде описана като "революция".

"Революция е дума, която би могла да се използва, защото сменяме 95% от компонентите в колата", заяви той, а думите му бяха потвърдени от Карлос Сайнц.

Испанският пилот сподели, че колата за 2024 година се държи съвсем различно по време на тестовете в симулатора, сравнявайки я с предходната година.

"Очакванията са да се фокусираме върху самите нас. Най-важно е да продължим да работим, да се развиваме и пилотите да участват възможно най-много в проекта. Смятам, че засега се движим в правилната посока. Но пък не знам дали другите ще са направили повече или по-малко. Ще видим в Бахрейн", обобщи Васьор.