Рос Браун работи с Михаел Шумахер през почти цялата славна кариера на германската легенда във Формула 1. Изключение прави самото ѝ начало в “Джорданл”, но след това тандемът бе плътно заедно първо в “Бенетон”, после във “Ферари”, а в самия край на пътя на Шуми при най-бързите - в “Мерцедес”. 

В момента Браун е директор на Формула 1, а при участието си в подкаста F1 Nation, говори и по темата за Шумахер - както за Михаел, така и за Мик. Синът на Шуми ще дебютира при най-добрите през сезон 2021 като пилот на “Хаас”. Шумахер-младши е кадър на Академията на “Ферари”, а наскоро спечели титлата във Формула 2. 

“Не знам до каква степен Михаел успява да възприеме случващото се с Мик. Но ако беше част от успехите му, нека се молим и надяваме, че е дин ден може да бъде, това би било наистина специално”, каза Браун, който добави, че е емоционално отново да види фамилията Шумахер във Формула 1.

“Определно е емоционално. Но и същевременно ни припомня голямата трагедия с Михаел. Защото нека бъдем честни - щеше да е чудесно Михаел да има участие във всичко, което се случва сега”, добави още Браун.