Сезонът във Формула 1 наближава с все по-голяма скорост и феновете броят дните до началото на юли.

Тогава с Гран При на Австрия трябва да бъде сложена точка на безкрайното очакване, след като по план сезон 2020 трябваше да започне още през месец март.

Състезанията все още са мираж, но атаките извън пистата вече са факт. Дългогодишният консултант и шеф на програмата по развитие на младите пилоти в "Ред Бул" - Хелмут Марко, вече изстреля първата поредица словесни куршуми по конкуренцията.

И най-вече по "Ферари", като по думите му битката за върха ще бъде между два коня.

"Очакваме битката за върха този сезон да е между нас и "Мерцедес". "Ферари" не е на нужното ниво, за да бъде в челото тази година", категоричен е Марко, който има 9 старта във Формула 1 в началото на 70-те години на ХХ век.

Австриецът коментира, че в момента всичко върви по план за F1 и призова за спокойствие преди завръщането на едно от най-гледаните спортни събития в световен мащаб.

"Няма яснота колко точно състезания ще бъдат проведени, което прави всяко едно от тях да прилича още повече на финал и да има още по-голямо значение", добавя менторът на програмата, изстреляла на голямата сцена Себастиан Фетел, Даниел Рикардо и Макс Верстапен.