Колоритният ръководител на отбора на "Хаас" във Формула 1 - Гюнтер Щайнер, за пореден път трябваше да дава обяснение на нестихващите критики около освобождаването на Мик Шумахер.

Синът на легендарният седемкратен шампион Михаел Шумахер, загуби пилотското си място във Формула 1, а това не се хареса на масовия фен, особено на тези, вклюбили се в спорта с победите на баща му.

Щайнер обясни, че непрестанните грешки и катастрофи на Мик са ксотвали твърде много на отбора, който не е искал да рискува с нови загуби, а е предпочел да заложи на по-солиден и опитен пилот в лицето на Нико Хюлкенберг.

"За бога хора, тази лудост не можеше да продължава. Мик ни коства над 2 милиона долара през миналия сезон, като тук говорим само за поправка на щетите по болида.

Само 700 000 бяха щетите му в Монако. Той се оправда с мокрия асфалт, но нито един друг пилот не разби болида си тогава".

Щайнер набра огромна популярност в Netflix сериите посветени на Формула 1 с име "Drive to Survive", което накара тиролеца да напише книга със заглавие "Survive to Drive", която съвсем скоро ще бъде пусната в продажба в САЩ.