Шефът на "Ферари" въвв Формула 1 Матия Биното коментира думите на Себастиан Фетел, че отборът е на дъното в последните седмици.

Италианският ръководител, който напоследък бива посочван за главен виновник за лошите резултати, видя позитивизъм в настоящата ситуация, но се съгласи с пилота си.

"Ферари" заема шестото място от десет отбора при конструкторите с едва 61 точки след осем старта през кампанията, като в последните две състезания пилотите на Скудерията не влязоха в точките.

"През миналя сезон имахме предимство с двигателите, но в настоящия момент това вече не е така. Разработвахме болида на базата на това предимство, но сега то просто изчезна и не съществува. След Гран при на Италия на "Монца" Фетел каза, че по-лошо просто не може да бъде. Себастиан е прав, но ние работим неуморно върху подобряването на автомобила. Достигнали сме дъното, но оттук можем само на прогресираме", коментира Биното за "Кориере дело Спорт".

"Ферари" няма победа през сезона, а Льоклер записа две класирания на подиума с второ място на старта на кампанията в Австрия и с трета позиция в Гран при на Великобритания.