Отборът на "Ферари" може да има нов шеф, ако резултатите на Скудерията не се подобрят до края на сезон 2020 във Формула 1. Медиите в Италия масово съобщават, че Матиа Биното или трябва да направи така, че представянето на славния отбор да се преобърне в изцяло положителна посока, или ще трябва да напусне позицията си.

Биното зае отговорния пост в най-популярния тим от Формула 1 през 2019 година и в дебютния му сезон бяха постигнати девет полпозишъна и три победи, а при конструкторите "Ферари" завърши на второ място след "Мерцедес".

След двата старта от сезон 2020 нещата обаче са кошмарни и италианците са пети в генералното класиране с 19 точки - на 61 от лидера "Мерцедес", а като цяло представянето на пилотите в двата старта в Австрия е крайно незадоволително. Шарл Леклер стигна до почетната стълбичка в първото състезаение на "Ред Бул Ринг", но във второто бе в основата на отпадането и на двата червени болида.

Тазгодишните машини на отбора изглеждат значително по-бавни от миналогодишните, а освен това ФИА затегна контрола и на практика затвори вратичката, от която "Ферари се възползваха, касаеща количеството гориво в болидите.

Corriere della Sera твърди, че представянето на двете коли в Гран При на Унгария ще бъде преломен момент за бъдещето на Биното, като напрежението за подобрение в резултатите на момента става все по-голямо.