Люис Хамилтън и Валтери Ботас започнаха петия си сезон като съотборници в “Мерцедес”, но дали той няма да се окаже последен и за двамата?

Според Зак Браун, шефът на “Макларън”, това е напълно възможно и догодина “сребърните стрели” могат да се окажат с изцяло подменен състав, при това с две от младите звезди на Формула 1.

Джордж Ръсел и Макс Верстапен. Първият вече впечатли в ролята на заместник на Люис Хамилтън в Бахрейн миналия сезон, но колкото и да е талантлив, колата на настоящия му отбор “Уилямс” просто не е достатъчно добра.

Вторият пък вече е доказано име и претендент за титлата с “Ред Бул”, макар да е само на 23 години.

“Смятам, че ще видим Макс и Джордж там през 2022 година. Това е очевидното заключение”, казва Браун в интервю за Daily Mail.

“Макс е наистина опитен, но същевременно млад, а Джордж е млад и талантлив. Ако аз съм “Мерцедес”, това е убийствен тандем за следващите пет години”, добавя той.

Шефовете на “Мерцедес” и “Ред Бул”, Тото Волф и Кристиан Хорнер, отказаха да коментират темата, като Хорнер единствено обяви, че според него е прекалено рано за каквито и да е спекулации за бъдещето.