Тото Волф, най-важният човек в отбора на "Мерцедес" във Формула 1, разбуни духовете с изказване относно тазгодишния шампионат. Шефът на "сребърните стрели" излезе с теория защо стартовете досега не са достатъчно интригуващи. Според него разликата между "Ферари", "Ред Бул" и останалите тимове е прекалено голяма и това не е добре за спорта като цяло.

"Смятам, че причината състезанията този сезон да не са толкова интересни, е свързана главно с прекалено голямата разлика между отборите", смята Волф, визирайки преднината на двата гореспоменати отбора спрямо останалите.

"Ако Верстапен се откъсне напред, то единственото интересно нещо е битката на двете коли на "Ферари", докато всички в средата на колоната им дишат прахта. А останалите отбори са още по-назад", добавя той.

Австриецът обаче не смяташе така по време на дългата доминация на неговия отбор както при конструкторите, така и при пилотите. "Мерцедес" неизменно печелеше титлите при пилотите между 2014 и 2020 година, а при конструкторските отличия ликува от 2014 до 2021 година.

В момента обаче отборът е трети в класирането с голямо изоставане от първите два, които са именно "Ред Бул" и "Ферари". При пилотите Джордж Ръсел и Хамилтън пък са съответно пети и шести.