Шефът на "Мерцедес" във Формула 1 Тото Волф призова отборът на "Ферари" да се след изкъсо, тъй като може да се включи в битката за титлата през 2022 година.

"Черните кончета" направиха ранни промени по болида си и Волф вярва, че това ще доведе до сериозен импулс за отбора.

В най-известната автомобила надпревара бяха направени някои корекции в правилника, за да се увеличи конкурентността между отборите и повече от тях да имат възможността да атакуват предните позиции.

"Ферари" жертва много от потенциала си през сезон 2021, за да се концентрира към предстоящия и това се очаква да даде позитивен резултат.

"През следващата година ще има разместване на пластовете във Формула 1 и това е сигурно. Промените са в аеродинамично естество. Ферари се възползваха от възможността да развиват новите си болиди много по-дълго от нас с Ред Бул, защото не бяха в битката за титлата

Това се отнася и за няколко други отбора, но в Маранело са постигнали голям напредък и това ще си проличи още на тестовете. Очаквам те да са ни основен конкурент заедно с Ред Бул през следващия сезон. Това само ще направи битката за титлата още по-вълнуваща", констатира Волф.