Тийм шефът на "Мерцедес" във Формула 1 Тото Волф започна с психологическите игри още след първото състезание за сезон 2022.

Неговите пилоти Люис Хамилтън и Джордж Ръсел завършиха трети и четвърти в Бахрейн след двата болида на "Ферари", управлявани от победителя Шарл Леклер и Карлос Сайнц (втори).

Това се случи обаче след серия технически проблеми на конкурента "Ред Бул", а според Волф, няма бързо решение на казусите, с които се бори неговият отбор на старта на сезона.

"Гледам цялостната картина и за мен да се борим за титлите тази година - и при пилоти, и при марките - изглежда доста далечна перспектива. Не ми се вижда възможно - каза Тото. - Реалистично е да опитваме да имаме поне един пилот на подиума, към момента това е най-доброто, на което можем да се надяваме.

Вероятно ще намерим някои подобрения за следващите стартове, но разликата в момента е твърде голяма. Генералните ни проблеми ще се решат след месеци, а за това време шампионатът вече ще е преминал по-голямата част от състезанията. Трудна работа да видя как ще сме на върха тогава, когато вече ще имаме болидите на ниво да преследваме победи.

Никой от нас не се заблуждава, пилотите, техническите екипи или аз. Знаем къде сме и къде се целим да бъдем. И колко време ще отнеме, макар това в нашия спорт да е условно и понякога - не съвсем точно.

Сантиметър по сантиметър ще скъсяваме дистанцията от водещите два тима, но трябва да сме реалисти."

Следващото състезание във Формула 1 е през уикенда в Саудитска Арабия. На 10 април идва Гран при на Австралия, а битката на "Имола" е още преди края на месец април (24-и).

Прогнозите са за подобрение в колата на "Мерцедес" най-рано към средата на юни, а това означава, че ще са минали седем или осем състезания, преди да видим конкурентен болид от този тим.