Шефът на "Мерцедес" Тото Волф заяви, че сегашното представяне на отбора във Формула 1 е неприемливо, ако ще искат да побеждават "Ред Бул" през този сезон.

След труден старт за "сребърните стрели" в Монако и Баку, Волф смята, че всички в отбора са далеч от най-добрата си форма и това трябва да се промени за предстоящото Гран при на Франция.

Добави, че ниската скорост на Валтери Ботас в Азербайджан, както и инцидентното натискане на бутон от Люис Хамилтън в края на състезанието са били много разочароващи за двамата пилоти.

"Много неща при нас не са на нивото, каквото бе в последните няколко години. Операционно не сме в най-добрата си форма. Още не можем да открием точните настройки по колата в квалификации и състезание, няма я скоростта.

Трябва да подобрим толкова много неща, че ми се иска да започна още отсега след този разговор. Искам да съм сигурен, че ще имаме шанс да се борим за тазгодишната шампионска титла.

Не може да продължим да губим точки, както се случи в Монако и Баку. Абсолютно неприемливо е за всички нас", заяви Волф, който признава, че това са най-големите проблеми за отбора, откакто той е начело.