Шефът на отбора във Формула 1 "Мерцедес" се изказа скептично към нововъведението за бонус точка, която да печели пилотът, направил най-бърза обиколка в конкретното състезание. Правилото вече е в сила този сезон.

"Някой ден това няма да завърши добре - каза Тото Волф, директор на тима-шампион. - Някой ще излети и ще се разбие в предпазните стени. Така ще отидат на вятъра доста повече точки от тази, за която е битката. В коша ще иде скъпа кола и ще бъде застрашено здравето на някой пилот. Надявам се просто да не е някой от "Мерцедес"."

Волф продължи да развива тезата си, като обяви правилото за "интересно", но такова, което предлага лична дилема пред всеки от пилотите. "Да рискувам или не - това е въпросът", каза шефът.

Но той не отрече, че бонус точките могат да окажат голямо влияние в края на сезона, дори и в битката за титлата.

"Все повече ще виждаме в края на състезанията да се търси това предимство и някой да дава сериозно газ - каза Волф. - Не, за да опита да стигне до по-добра позиция и да изпревари някого, а заради най-бързата обиколка. И при толкова състезания, които имаме в календара (21 старта през 2019 г. - б.р.), това не са малко точки."