Победата на Люис Хамилтън в Гран При на Бахрейн не е променила нищо за “Мерцедес”. Така мисли шефът на отбора Тото Волф, който е категоричен, че има още много работа, за да бъде заличена разликата спрямо “Ред Бул”, макар Макс Верстапен да остана втори на пистата “Сакхир” миналата неделя, изпреварен от световния шампион Хамилтън.

Волф определи първото място на Люис като “невероятно”, но същевременно предупреди, че очаква “Ред Бул” да се представи по-добре от неговия тим на квалификациите преди втория старт от сезона на италианската писта “Имола”. 

“Ако някой ми бе казал, че ще постигнем такъв резултат в неделя, вероятно нямаше да му повярвам. Но въпреки всичко, все още не сме достатъчно бързи както в квалификациите, така и цялостно”, коментира той.

“Бяхме с четири десети по-бавни в квалификациите, а това е разлика, която се преодолява трудно. Трябва да разберем как да го направим, защото колата ни беше добре по време на самото състезание, но не и преди това”, добавя Волф. 

“Нямам никакви съмнения относно това, че “Ред Бул” са изключително трудни за побеждаване. Те са начело на колоната в момента”, завърши той.