Тото Волф коментира както своето бъдеще начело на "Мерцедес", така и това на суперзвездата Люис Хамилтън. Шесткратният световен шампион е с изтичащ договор, а поне към момента не се чува нищо конкретно за евентуалната му нова сделка.

За това си има причина и Волф я назова, а освен това коментира дали ще остане начело на хегемоните във Формула 1 и отвъд този сезон, защото той е в сходна на Хамилтън ситуация.

"Просто не ни остава време да седнем и да поговорим по темата", каза той относно липсата на новини за Хамилтън. Австриецът обясни, че иска да продължи да работи с "Мерцедес", но ситуацията не е токова проста. 

"И при мен е същото. Преговаряме и нещата лека-полека се придвижват, но като цяло не е толкова лесно, защото все пак съм и акционер в отбора. Трябва да се изяснят някои детайли. Ясно е, че и двете страни сме на една вълна - да продължа тук", добавя Волф.

"Отново по темата с Люис - ясно е, че той иска да бъде в най-бързата кола. Аз пък искам да имам най-бързият пилот в нашата кола, така че всичко изглежда ясно. Просто трябва да намерим време да седнем и да коментираме всичко", каза още той.

Хамилтън и "Мерцедес" уверено вървят към поредния си дубъл с титли при пилотите и конструкторите. Британецът е лидер в класирането с 230 точки. Отборът също е начело с 391 точки.