Тото Волф е с положителен тест за COVID-19, но без никакви симптоми. Шефът на “Мерцедес” се е оказал заразен с коронавирус, след като е пътувал за австрийския курорт Кицбюел, за да прекара време със семейството си, прзина самият той в интервю за ORF. 

Волф е прекарал задължителната десетдневна карантина, като през това време не е спрял да работи относно новия договор на Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион все още не е преподписал със “сребърните стрели” и макар по всичко да личи, че това е въпрос на време, ситуацията започва леко да се изнервя, за което призна и Тото, макар и в шеговит тон.

“Дали имаме друг вариант? Да, вече заплаших Люис, че ще му взема мястото. Просто ще трябва да адаптираме болида като за мен, това е единственият проблем. Но шегата настрана, всичко е въпрос на време. Нямаме краен срок, адвокатите работят непрестанно. Определено не правим нещата лесни за тях. В постоянна връзка сме с Люис, който в момента е в САЩ. В един момент всичко ще бъде финализирано”, каза Волф, който е с почти 20 сантиметра по-висок от звездата си и влизането му в болид от Формула 1 е в сферата на фантастиката.

Той обърна внимание и на основния съперник на своя тим в отборната надпревара - “Ред Бул”, където Серхио Перес ще партнира на Макс Верстапен.

“С Перес те се превръщат в много по-сериозен конкурент за титлата при конструкторите. Ще бъде интересно и как ще се справи срещу Макс Верстапен. Очаквам “Хонда” да дадат всичко от себе си в последния си сезон като доставчик на двигатели”, сподели още Волф. 

“Можем да сравняваме най-добрите пилоти на решетката единствено ако се състезават един с друг. Все още не сме видели Шарл Леклер в топ кола, все още не сме видели Джордж Ръсел срещу Люис в достатъчно добра кола”, завърши 48-годишният австриец.