Слухове пратиха фамилията Шумахер отново в болид от Формула 1 още в рамките на настоящата календарна година и развълнуваха феновете на най-популярното автомобилно състезание.

В Италия и Германия пишат за такъв сценарий, въпреки че е по-вероятно да почакаме още няколко месеца, преди да видим да се случва.

Става дума за Мик Шумахер, синът на легендарният пилот Михаел, който се възстановява вече повече от 6 години от тежките мозъчни травми, получени при падане на ски. Седемкратният шампион във Ф1 продължава да е в състояние, в което не е комуникативен и под грижите на светила в медицината и семейството си е скрит от света в имение в Швейцария.

Неговият 21-годишен наследник обаче се развива отлично и не спира да мечтае за кариера, която да накара баща му да се гордее.

Напрежението около Мик и очакванията за кариерата му са нещо нормално при фамилията, която носи. В момента той кара във Формула 2, което е считано за последното стъпало преди Ф1.

И, естествено, се говори постоянно за появата му там.

"Ферари" следи развитието на младежа и му даде да направи тестове със състезателния болид за Формула 1 преди месеци.

Но голямата новина (или нещо като такава) дойде от чичо му Ралф, сам бивш пилот от най-престижната надпревара. Той предрече нещо, което веднага се превърна във водещо заглавие на немските медии. Според него Мик ще е пилот във Ф1 още в рамките на сезон 2020. Как може да се случи това?

Според Ралф, който се позовава повече на инстинкт и разговори, но не и на конкретни факти, има шанс още този сезон "Алфа Ромео" да потърси резервен или дори втори пилот.

Кими Райконен е дал индикации, че е готов да се откаже във всеки един момент. Финландецът и без това изглеждаше отегчен на тестовете преди старта на сезона, който пък не се състоя заради пандемията и отменянето на първите стартове от март насам. Именно това място може да се отвори и Мик Шумахер изненадващо да седне в болид като съотборник на Антонио Джовинаци.

Според самият пилот, син на легендарния Шуми, е прибързано да се правят такива прогнози. Мик нито отрече, нито потвърди думите на чичо си.

Засега той се готви за подновяването на сезона във Формула 2 с отбора на "Према", но в Италия и Германия информациите не спират да повтарят това, което очевидно всички желаят да видят. А то е отново да гледаме Шумахер във Формула 1.

Информации от днес на Ботуша го свързват с място в болида на "Алфа Ромео" най-късно през 2021 г.

Сезонът във Ф1 най-после ще стартира на 5 юли и дотогава новината може да претърпи развитие.