Бъдещето на Мик Шумахер във Формула 1 изглежда все по-неясно, като по всяка вероятност той няма да кара сред най-добрите през следващия сезон. Германският пилот на "Хаас" е с изтичащ договор, като по-рано през сезона получи критика от ръководството на отбора, че трябва да печели повече точки - нещо, което се е случвало само два пъти досега тази година.

Мик завърши осми във Великобритания и шести в Австрия, а в деветте състезания след това е далеч от първите десет в крайното класиране.

Като цяло досега той има 12 точки в общо 41 старт.

Последните новини около съставите на отборите във Формула 1 пък не са добре дошли за Шумахер-младши. "Астън Мартин" обяви, че Щофел Вандоорн ще бъде тест и резервен пилот на отбора за сезон 2023. Това означава, че Нико Хюлкенберг, който досега изпълняваше тази роля, вече е свободен да търси късмета си другаде.

А това другаде по всяка вероятност ще бъде "Хаас", както масово прогнозират специалистите.

35-годишният Хюлкенберг има 184 старта във Формула 1, в които е завоювал общо 521 точки. През настоящия сезон той кара за "Астън Мартин" в Бахрейн и Саудитска Арабия, а иначе бил пилот още на "Уилямс", "Форс Индия", "Заубер", "Рено" и "Рейсинг Пойнт".

Очаква се шефът на "Хаас" Гюнтер Щайнер съвсем скоро да обяви кой ще кара редом до Кевин Магнусен догодина. Култовият бос бе заявил, че американския тим ще вземе това решение след Гран при на Мексико, което се проведе миналия уикенд.