Синът на легендата Михаел Шумахер - Мик, сякаш е все по-близо до наследяването на великия си баща във Формула 1.

19-годишният млад пилот спечели титлата във Формула 3 преди година, а през този сезон ще кара във Формула 2 за тима на Према, който подготвя състезатели за Ферари.

Заговори се сериозно за негово преминаване при най-добрите от сезон 2020, след като стана ясно, че Мик ще тества болид от Формула 1 през април.

Първият му досег с машина от този клас ще е с болида на Алфа Ромео, с който ще се състезават Кими Райконен и Антонио Джовинаци.

Ако младият Шумахер демонстрира добри резултати на тестовете в Бахрейн, е доста вероятно да бъде част от Алфа Ромео през 2020 г. Отношенията между тима, който до преди няколко седмици носеше името Заубер и този на Ферари са близки.

Новият пилот на Ферари - Шарл Леклер, мина по същия път, който в момента следва Шумахер. От шампион във Формула 3, през Према във Формула 2, дебют за Заубер през 2018-а, а от сезон 2019 ще кара легендарния червен болид на Ферари.

Тестовете на Шумахер предизвикаха огромен интерес в Германия. Те ще бъдат излъчвани на живо в родината му, където очаква наследника на седемкратния шампион Михаел.