Бившият пилот във Формула 1 Ралф Шумахер препоръча на "Мерцедес" да поиска услугите на Себастиан Фетел при евентуално отказване на Люис Хамилтън.

В четвъртък Международната автомобилна федерация (FIA) обяви, че на 18 март ще публикува резултатите от разследването на Гран при на Абу Даби, което донесе титлата на Макс Верстапен

Късното обявяване поставя пред сериозно решение бившия световен шампион Люис Хамилтън, който обмисля да се откаже от активната си кариера.

Вероятността това да се случи не е голяма, но Ралф Шумахер смята, че е напълно възможно. Според него, ако това стане факт, "Мерцедес" трябва да се обърне веднага към пилота на "Астън Мартин" и бивш световен шампион Себастиан Фетел.

"Опитът на Себастиан е важен, както и скоростта му, която продължава да е налице. Той знае всичко за колата на "Мерцедес" и за нейния двигател. Концепцията на "Астън Мартин" е много близка.

Фетел би се съгласил, особено при сегашните промени, които стават в отбора му. Те няма да са идеални за него. Ако има възможност да отиде, със сигурност ще го направи, защото иска да се състезава с най-добрите. Иска да печели състезания и го е показвал", смята Шумахер.