Мик Шумахер ще повтори татко си и ще влезе в един отбор със Себастиан Фетел, аса на "Ферари". 19-годишният син на великия Михаел ще кара след два месеца в един отбор със Себастиан Фетел, който има вече 4 титли във Формула 1.

Мик ще влезе в тима на Германия за прочутия Race of Champions (Шампионска надпревара), която ще е в Мексико на 19 и 20 януари. Състезанието има 30 годишна история и в него са карали най-големите имена в моторните спортове.

Самият Михаел Шумахер има десет участия, като спечели отборната надпревара 6 пъти поред (2007-2012 г.), точно в един отбор с Фетел!

"Невероятно е, огромна чест за мен - каза Шуми младши след обявяването на новината. - Поканиха ме като шампион във Формула 3 и не се колебах.

Най-страхотното от всичко е, че ще карам със Себастиан, както го правеше татко. Баща ми винаги е обичал това състезание. Нямам търпение!".

Младият Шумахер ще кара и в индивидуалния старт на Race of Champions. Мястото ще е пистата "Autodromo Hermanos Rodriguez", където е и Гран при на Мексико във Формула 1.