Високото напрежение между отборите на “Ред Бул” и “Мерцедес” във Формула 1 изглежда няма да намалее скоро. Скандалът, който лидерите в шампионата си спретнаха след случилото се на “Силвърстоун” в последния кръг от надпеварата, продължава с пълна сила. Тогава лидерът в класирането Макс Верстапен отпадна още в първата обиколка след контакт с актуалния шампион Люис Хамилтън. 

Британецът получи наказание от 10 секунди, но въпреки това съумя да стигне до победата, а отпадането на Макс означаваше и стопяване на разликата помежду им. Нидерландският пилот многократно се изказа срещу колегата си, а сега стана ясно, че единствено Тото Волф, който е шеф на “Мерцедес”, не се е свързал с Верстапен след случилото се.

“Всички останали пилоти, всички шефове на отбори ми изпратиха съобщения след случилото се. Това е нещо нормално”, каза Верстапен и добави, че само Волф не го е потърсил след катастрофата.

“И не, Хамилтън не ми се е извинил. Разбира се, че не бях доволен от случилото се. Аз все още не смятам, че е моя вина. Дадох му много пространство, а после той ме удари. Загубихме много точки, а сега трябва да се погрижим и да ги вземем обратно в Унгария”, заяви още той в навечерието на Гран при на Унгария.

Състезанието на “Хунгароринг” е в неделя следобед, като очакванията са за интригуващ старт, най-вече с оглед на това, че последните прогнози за времето сочат, че има голям шанс да вали дъжд.