Това, което витаеше само като слух, е на път да стане реалност и да пренареди сериозно баланса на силите във Формула 1.

Става въпрос за влизането на автомобилния концерн Порше като партньор на Ред Бул Рейсинг и доставчик на задвижващи системи, чрез покупка на половината от тима. Двете страни все още не са коментирали темата официално, но съветникът на Ред Бул Хелмур Марко на няколко пъти загатна, че се готви сериозна промяна.

За да се случи обаче тази сделка, тя трябва да получи зелена светлина от антикартелните агенции в различни държави, основно в ЕС, както и в още 20 страни извън него. И точно при този процес на подаване и обработване на документи изтече информацията за влизането на Порше като акционер в Ред Бул Текнолъджи, а официално информацията трябваше да бъде обявена през август.

Първото сериозно изтичане на информация стана в Мароко, където документите бяха оповестени от местния Съвет по конкуренцията. Според тях, двете компании планират 10-годишно партньорство, част от което е и купуването на половината от тима. Пак според тези документи, официалното обявяване на сделката е планирано да 4 август.

Припомняме, че златната ера на Порше във Формула 1 бе в края на 80-те, след което тимът пробва да се завърне като доставчик на двигатели, но с променлив успех.