Формула 1 вече има готов план за старт на сезона, след като вече 9 състезания бяха отменени.

Месец след планирания и пропаднал първи сигнал в Австралия (в средата на март), годината е напълно неясна като възможности за провеждане на стартове заради трудните прогнози около развитието на пандемията по света.

И все пак в четвъртък на видеосреща между шефовете на отборите и ръководителите на Ф1, бе избистрена следната стратегия.

За момента тя чака "зелена светлина" от здравните министерства и правителствата в съответните държави - в случая Австрия и Великобритания.

Сезонът трябва да стартира през уикенда на 3-5 юли, за който е насрочен Гран при на Австрия. В страната животът изглежда най-близо до нормализиране на ритъма и отваряне за събития, като отборите в различни видове спорт вече дори тренират.

След състезанието на пистата "Ред Бул Ринг", планът включва екстремното решение на два поредни старта в рамките на 7 дни (два уикенда) на "Силвърстоун".

Решението за мястото на този "двоен Гран при" е свързано с улеснена логистика - 7 от 10 тима от Формула 1 са базирани във Великобритания.

Засега ръководителите на най-популярното състезание в моторните спортове се надяват на сезон с между 12 и 15 старта, като не е изключено той да влезе и в 2021 г.