Бившият пилот във Формула 1 Емануеле Пиро, който беше един от стюардите на Гран при в Бахрейн, смята, че Макс Верстапен щеше да спечели състезанието, ако не бе върнал първата позиция на Люис Хамилтън в края.

Нидерландецът бе принуден от рейс контрола да се върне на второ място, след като изпревари съперника докато болидът му напуска пистата в завой №4.

Преди това на световния шампион му бе позволено 29 пъти да излиза от трасето преди отборът му да бъде предупреден по радиото.

"Хамилтън излизаше от пистата много често и градеше постоянно предимство. Затова Майкъл Маси, единственият имащ право да говори с отборите, предупреди "Мерцедес". Рейс директорът не може да заповядва, той само препоръчва.

Ако Верстапен не бе върнал позицията, максималното наказание, което щеше да получи, е пет секунди", заяви Пиро.

Луиджи Мазола, който е бивш шеф на "Ферари", е на мнение, че "Ред Бул" е направил грешка в ситуацията.

"Ако бях на тяхно място, нямаше да се замисля и щях да оспоря решението. Предвид това, което направи Хамилтън по време на състезанието, очаквах по-голям отпор от "Ред Бул". Явно са си мислили, че Верстапен лесно ще си върне първата позиция отново.

Шефът на "Ред Бул" Хелмут Марко също не е сигурен, че решението на отбора е било правилно:

"Нямам идея какво щеше да стане, ако Макс не бе върнал позицията. Хамилтън беше умен. Той се остави да бъде изпреварен и да му върнат позицията. В резултат гумите на Макс бяха допълнително запрашени и той нямаше как да атакува отново".