Директорът на отбора на "Мерцедес" във Формула 1 Тото Волф заяви, че пилотите Люис Хамилтън и Джордж Ръсел ще получат едно и също отношение през новия сезон. Според Волф в тима никога не е имало специално отношение към единия пилот, а Хамилтън и Ботас са били третирани по един и същ начин.

23-годишният Ръсел замени Валтери Ботас в "Мерцедес", след като прекара три години в отбора на "Уилямс".

"Никога не сме имали ситуация на първи и втори пилот. Хамилтън и Ботас имаха еднакви възможности с еднакъв автомобил", заяви Тото Волф пред Sky Sports.

"Тази година интересното е, че вече разчитаме на Джордж, който е изгряваща звезда и на без съмнение най-добрия пилот във Формула 1 - Люис. Това е една това динамика в отбора и определено е нещо, от което ще опитаме да извлечем положителен ефект при развитието на колата и нашата конкурентоспособност", коментира Волф.

Той добави, че очаква драматичните събития от края на миналия сезон да подействат като допълнителна мотивация за седемкратния световен шампион Люис Хамилтън.

"Мисля, че несгодите винаги са го правили по-силен, по-устойчив и по-съсредоточен. Това е настроението, което усещам в него в момента", каза още Тото Волф.