Ферари намери заместник на Себастиан Фетел. Карлос Сайнц-младши ще бъде съотборник на Шарл Леклер от сезон 2021, а този ход бе началото на трансферно торнадо, което връхлетя Формула 1 в месеци, в които състезанията са все още далечен мираж.

Испанският пилот ще замени болида на Макларън с този на най-успешния отбор от F1 след края на настоящия сезон, който обаче първо ще трябва да започне.

Синът на рали легендата Карлос Сайнц изглежда като перфектното допълнение в пъзела за Скудерията. 25-годишният испанец вече натрупа пет сезона във Формула 1, в които си изгради отличен имидж на добро момче. Не се забърква в проблеми нито на пистата, нито извън нея.

Той ще кара за Макларън и през сезон 2020, след което ще премине в най-славния тим на решетката. Британците обаче не губиха време в търсене на негов заместник и почти паралелно с новината за преминаването му при италианците оповестиха кой ще го наследи в техния болид. Даниел Рикардо.

Австралиецът, който очаква да започне втория си и последен сезон в Рено, ще бъде съотборник на Ландо Норис от 2021 година. Рикардо също бе сочен като един от потенциалните наследници на Фетел във Ферари, но това така и не се случи, а Даниел се отправи в друга посока. 

Тези размествания отвориха едно свободно място към момента - зад волана на един от болидите на Рено. Освободената от Рикардо позиция моментално бе свързана със стар познайник на френския отбор. Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион вече две години е далеч от Формула 1, а името му ще се споменава докато или той, или някой друг не вземе мястото. В медийното пространство дори се появи информация, че собствениците на F1 от Liberty Media са готови да платят част от заплатата за евентуално завръщане на Фернандо. 

Какво ли пък ще бъде бъдещето на друг световен шампион, от когото всъщност тръгнаха всички тези промени? Себастиан Фетел трябва да си търси нова месторабота след края на сезон 2020, а ако иска да остане във Формула 1, вероятно няма да му е трудно.

Договорите на 11 пилоти, включително и на Валтери Ботас от Мерцедес, ще приключат. Въпросът обаче е дали Фетел би се задоволил с водеща роля в отбор с по-слаба кола или подобно на други пилоти би се пробвал в различни автомобилни серии, изчаквайки наистина подходящ момент да се върне във F1...