"Уилямс" е поредният тим от Формула 1, който представи болида си за новия сезон.

Презентацията на британския тим грабна феновете, защото новата машина FW43 е с доста различен на пръв поглед дизайн от миналогодишния.

Това се дължи на договора с новия мощен спонсор ROKiT, заради който голяма част от колата е оцветена в нетипичния за отбора червен цвят. Двете страни и задното крило са червени, с изписано върху тях лого на компанията.

Основният цвят остава бял, отново със сини елементи, но доста по тъмни сравнение с миналия сезон. По болида има и черно, което го прави сред най-интересните в стартовата редица.

Надеждите на "Уилямс" са, че с новия дизайн отборът ще тръгне в съвсем различна посока, а ужасното представяне от миналата година ще бъде забравено.

През 2019-а "Уилямс" събра позорния актив от само една точка, спечелена след десетото място на Роберт Кубица в Германия.

В останалтие стартова двамата пилоти обикновено заемаха последните две позиции, като "Уилямс" нямаше никакви сили да се конкурира с останалтие, нито в квалификациите, нито в състезанията.

Освен в дизайна, отборът направи промяна и сред пилотите си. Партньор на британския талант Джордж Ръсел през тази година ще бъде канадецът с ирански корени Николас Латифи.

В последнтие няколко сезона той бе тест пилот на Рено и Форс Индия, но все още няма старт във Формула 1.

Шефовете на отбора заявиха, че през тази година е зивършен много по-внимателен подбор на частите, вложен е още повече труд по колата, а амбциите за по-добро представяне са сериозни.