Нидерландският пилот на "Алфа Таури" -  Ник де Врийс, който дебютира като основен пилот във Формула 1 през настоящия сезон, бе уволнен след само 10 състезания.

28-годишният пилот не успя да вземе нито една точка за тези 10 състезания, като се намира на последното място в класирането, със серия разочароващи представяния.

Де Врийс има огромен опит в подгряващите серии на най-популярната автомобилна надпревара, а след титлите му от Формула 2 и Формула Е, нидерландецът получи шанс като тест пилот през миналия сезон.

Той дори дебютира на "Монца" с болида на "Уилямс" и влезе в зоната на точките с деветото си място, а това създаде впечатление, че нидерландецът е готов да получи своя шанс във Формула 1.

Така се стигна до договорът с "Алфа Таури", който обаче е прекратен след само 10 състезания.

А на неговото място идва една от култовите фигури в новата история на спорта и пилот с изключително много опит в лицето на Даниел Рикардко.

Австралиецът бе трети пилот на "Ред Бул", но сега се включва да спасява сезона за дъщерния тим "Алфа Таури" с договор за наем.

Рикардо е култова фигура за феновете заради своя колоритен характер и шоуто, което създава, но също така говорим и за един доста сериозен като възможности пилот.

Рикардо има 232 състезания във визитката си, като в тях е постигнал 8 победи и в общо 32 случая се е качвал на подиума.

От следващия старт в Унгария на 23 юли, вечно усмихнатия австралиец отново ще бъде част от стартовата решетка.

Снимка: Getty Images