Серхио Перес напуска Формула 1. Новина, която в Мексико все по-широко се обсъжда.

Чеко е сред най-опитните пилоти със своите 256 старта. Той има 6 победи и 34 подиума, в родината си е истински герой, който обаче има изключително тежък сезон.

Макар да е втори в генералното класиране, Чеко не е дори близо до своя съотборник Макс Верстапен, с когото карат еднакви болиди, но пък се представят коренно различно.

И на фона на цялото напрежение около него и критиките към карането му, сега се появиха и очакванията, че в уикенда на Гран При на Мексико (29 октомври), 33-годишният Перес ще обяви края на пътя си във Формула 1.

Той има договор с "Ред Бул" за още една година, но в австрийския тим не са особено доволни от представянето му, а и друга голяма пречка е компанията му спонсор.

Не е тайна, че Перес проби във Формула 1 не само заради таланта си, но и заради спонсорството на една от компаниите на Карлос Лим. В момента тази компания излива и сериозни средства в "Ред Бул", за да бъде Чеко пилот на тима.

Компанията обаче намалява финансирането и скоро ще го спре, а това според мексиканците е ясен знак, че за Чеко няма бъдеще във Формула 1.

Разбира се, това са все още само спекулации, но в Мексико ги смятат за нещо сигурно.

В страната дори писаха за бъдещето на Перес, което няма да бъде свързано с моторните спортове, а ще бъде изцяло посветено на неговото семейство.