Отборът на "Мерцедес" започна колебливо сезона във Формула 1, но все пак достигна на два пъти до подиума чрез своите пилоти Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

От тима обаче са категорично, че скоро няма да се намесят в битката за победите в състезанията и тя ще остане за отборите на "Ферари" и "Ред Бул".

Такова мнение изрази и пилотът Джордж Ръсел, който стигна до третото място в Гран при на Австралия през уикенда. Той сподели, че "Мерцедес" прави малки крачки в опита си да разбере особеностите на автомобила.

"За съжаление не трябва да очаквате драстична промяна в скорошно време. Това не се случва за една нощ. Ще ни трябват няколко състезания. Ще има малки промени и стъпки, но в момента разбираме, че нашите съперници ще правят същото. Така че не е ясно дали всъщност ще имаме прогрес, защото "Ред Бул" и "Ферари" също ще отчитат такъв", заяви Ръсел.

На подобно мнение е и шефът на отбора Тото Волф, който сподели, че нарочно не са поемани излишни рискове в Гран при на Австралия.

"Още изучаваме колата и гумите. Нищо, което направихме този уикенд, не отключи потенциала ни в аеродинамиката или не намали подскачането на автомобила. Още сме в същата ситуация. Точно за това не трябва да правим обновления, защото ще се объркаме още повече", сподели Волф.