Люис Хамилтън продължава да пише история с успехите си на пистата, след като изравни рекорда от седем шампионски титли на Михаел Шумахер, а също така задмина немеца по брой спечелени състезания.

Британецът безспорно е най-великият пилот в настоящата ера на този спорт, а това призна и големият му конкурент и четирикратен шампион - Себастиан Фетел.

Много от феновете на Формула 1 обаче явно не са на това мнение. Не е тайна, че макар и абсолютен хегемон на пистата, Хамилтън изобщо не е такъв в сърцата на хората.

Специализираният сайт "formula1news" направи анкета относно това, кой е най-добрият пилот през настоящата декада, а доста изненадващо 53% от гласувалите посочиха Себастиан Фетел.

Немският пилот грабна четири титли в началото на десетилетието с болида на "Ред Бул", но след това Хамилтън и "Мерцедес" установиха сериозна доминация. Вотът също така е изненадващ, защото в последните няколко сезона Фетел не е сред най-убедителните пилоти на пистата, а грешките му не бяха една или две.

Разбира се, вероятно основната причина за този резултат е негативен вот срещу Хамилтън, който както споменахме, изобщо не е сред любимците на масата от фенове.

Такива например са Фернандо Алонсо и Кими Райконен, които събраха общо 12% в анкетата. Общо под процент пък имаха останалите пилот.

Седемкратният шампион Хамилтън получи 34% от фенските гласове в анкетата на специализирания сайт за Формула 1.