Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен за пореден път изрази притесненията си около промените в спорта, които правят работата на пилотите много по-тежка.

Той и негови колега са недоволни от нарастването на календара от състезания през следващия сезон, като те вече ще са 24 и много по начесто.

Освен това ръководителите на Формула 1 организират общо шест спринтови състезания.

В интервю за нидерландския вестник De Telegraaf Верстапен заяви, че понякога се пита дали всичко това си струва.

"Притеснен съм за спорта, на който се наслаждавам. Все още го правя, но не изцяло. Не че съм напълно против промените, както твърдят някои хора, но тези промени трябва да помагат на Формула 1.

Защо да променяме нещата, когато вървят?

Традиционните квалификации са страхотен формат, не трябва всичко да се върти около парите.

Хората ще си кажат: "Той печели много пари, защо се оплаква?". Така е, но важното е какво преживяваш, а не по колко печелиш. Чувствам, че трябва да правя прекалено много и пропускам важни неща, на които се наслаждавам. Понякога се питам дали си струва.

Пътуванията не са най-големият проблем, а допълнителни задачи, които правя. Например четвъртък преди състезателен уикенд е много дълъг и изпълнен с работа на симулаторите ден. Друг пример е как губя един месец от годината в рекламиране. В един момент просто ти писва", заяви Верстапен.