Макс Верстапен иска да кара заедно с Люис Хамилтън. Нидерландската звезда на "Ред Бул" е изявил желание да бъде съотборник с британската легенда, защото според него само по този начин може да покаже, че е по-добрият пилот от двамата, пишат германците от Auto Bild.

22-годишният младок, който има 9 победи във Формула 1 на сметката си, няма търпение да покаже, че е най-добрият в спорта, гласи още информацията. А за да направи това, трябва да победи Хамилтън.

Желанието на Макс е това да се случи при равни условия, при това възможно по-бързо. Осъществяването на подобно действие е осъществимо на теория по два различни начина.

Шесткратният световен шампион Хамилтън все още не е подписал договор с "Мерцедес", което автоматично прави преминаване в "Ред Бул" истинска възможност за него. Другото включва трансфер на Верстапен в посока "сребърните стрели", но това трудно би се случило преди 2022 година, докогато е сделката на Верстапен с настоящия му отбор.

Mакс дебютира при най-добрите през 2015 година и в 111 състезания досега има 33 подиума. Той е най-младият участник в историята на спорта, а през миналата година завърши трети в крайното класиране, което е и най-доброто му представяне до момента.