Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен не е разочарован от края на неговата серия от победи през този сезон.

В Сингапур "Ред Бул" имаше много слаб състезателен уикенд, като Верстапен завърши едва пети, след като преди това спечели десет поредни надпревари.

"Знаех, че този ден ще дойде, така че се чувствам напълно окей. Виждате, че всичко трябва да е перфектно. Всеки казваше колко сме доминанти и колко ни е лесно. Никога обаче не е лесно. Има много детайли, които трябва да се изпипат, а ние се провалихме в някои от тях и веднага бяхме изоставащи", каза Верстапен.

"Ред Бул" спечели 14 поредни състезания, с които подобри рекорд на "Макларън" от 1988 година.

Шефът на австрийския тим Кристиан Хорнер също не съжалява, че победната серия е приключила с триумфа на Карлос Сайнц от "Ферари". Според Хорнер е нямало как отборът му да спечели всички състезания.

"Никога не сме очаквали нещо такова. Има още осем състезания. Питате ме отдавна дали можем да спечелим всички, а аз не си й представях да стигнем до 15.

За Макс да спечели 10 поредни е лудост. За последно Фетел направи нещо подобно с един от нашите болиди. Горд съм, че имаме пилотите с двете най-дълги серии във Формула 1. Статистиката няма значение, но ние сме горди.

Подобряването на рекорда на "Макларън" показва колко трудно е да осъществиш доминацията, която ние постигнахме. Това е награда за всички, които участват в процеса. Да спечелиш 15 поредни състезания е невероятно, още повече, че пистите са различни, условията и така нататък.

За първи път от 2018-а не бяхме в третия кръг на квалификацията, така че това беше страхотна серия, която все някога трябваше да свърши. Това е страхотна година за нас и сме много горди. Да се надяваме, че ще се завърнем силни за следващия уикенд", сподели Хорнер.

Предстоящото състезание във Формула 1 е Гран при на Япония, което ще се проведе на 24 септември.