Шефът на "Мерцедес" Тото Волф смята, че в лицето на Люис Хамилтън хората "може би гледат най-великия пилот в историята на Формула 1".

Петкратният световен шампион си спечели славата на голям шампион с преминаването си в "Мерцедес", където започна да гони рекордите в най-популярното автомобилно състезание.

Неговият имидж извън пистата обаче е противоречив и не е присъщ на типичния шампион във Формула 1. Точно затова Волф смята, че англичанинът може да остане недооцонен.

"По принцип в Англия Люис не получава признанието, което заслужава. Един ден той ще прекрати кариерата си с множество рекорди и хората ще кажат "той беше най-великият пилот на планетата и ние станахме свидетели на приключението му. Не беше ли интересен персонаж с нещата, които правеше".

По някаква причина сега идеята е да го обстрелват, което може би носи по-добри заглавия, продава вестници и генерира повече кликове в интернет.

Не мисля, че се осъзнава възможността да сме част от това да гледаме може би най-добрият пилот, съществувал някога", смята Волф.

За шестте си години в "Мерцедес" Хамилтън счупи няколко рекорда, сред които и този за най-много пол позиции в квалификациите. Скоро може да подобри рекорда и на Михаел Шумахер за най-много победи.