Япония отново ще има представител във Формула 1. За последно това се случи през сезон 2014, когато Камуй Кобаяши караше за отбора на “Кейтъръм”, а през сезон 2021 “Алфа Таури” ще заложи на пилот от Страната на изгряващото слънце в лицето на Юки Цунода. 

20-годишният талант бе избран за “Новак на годината” във Формула 2, след като приключи на трето място в генералното класиране през отминалия вече сезон, отстъпвайки единствено на пилотите от академията на “Ферари” - Мик Шумахер и Калъм Илот. В “Алфа Таури” Цунода ще замести Даниил Квят.

Цунода е двадесет и първият японец в историята, който стига до Формула 1. Най-дълго задържалите се при най-добрите са Агури Сузуки (1988 - 1995) и Такума Сато (2002 - 2008).

Така “Мерцедес” и “Ред Бул” остават единствените два отбора, които не са с пълен състав за новия сезон. С договори са съответно Валтери Ботас и Макс Верстапен, като се очаква Люис Хамилтън да подпише новата си сделка съвсем скоро, докато при австрийците също би трябвало да има развитие в близките дни и да се разбере дали Алекс Албън ще продължи с тима.